BEZ HEMIKALIJA: 10 načina tjeranja svih vrsta insekata iz vašeg doma, da se više nikada ne vrate

Želite li kuću bez štetočina, ali vam se ne sviđa upotreba neugodnih, smrdljivih pesticida? Hemijski pesticidi su vrlo otrovni prema zadanim postavkama i mogu naštetiti ne samo kukcima nego i vama i vašoj porodici. Nedavna istraživanja pokazuju da se te hemikalije mogu povezati s mnogim ozbiljnim zdravstvenim problemima. Ovaj članak će vas naučiti kako se riješiti neželjenih insekata pronađenih oko kuće koristeći prirodne načine koji su jednako učinkovit kao i hemikalija, ali nisu štetni za vas i vašu obitelj, piše Bright side..

1. Žohari

Žohari dolaze na hranu i vodu, tako da imate dobre šanse da ih nikad ne vidite ako ih nema za jelo. Ako to ne riješi problem, napravite zamku. Nabavite praznu plastičnu bocu od bezalkoholnog pića, odrežite gornji dio i sastavite ga kao što je prikazano na gornjoj slici, tako da izgleda kao lijevak. Zalijepite ga na traku oko ruba. Ulijte u neku vodu i postavite zamku gdje se vjerojatno pojavljuju žohari. Mogu ući, ali ne mogu izaći. Dok to obuhvaća pojedinačne žohare, ova metoda ne utječe na gnijezdo.

2. Voćne muhe
Nije potrebno puno da se ove neugodne voćne mušice pojave oko kuće i zato vam želimo pokazati kako napraviti zamku da ih se riješite. Stavite pola šalice jabučnog octa u staklenu posudu, izrežite nekoliko komada od zrelog ili trulog voća, stavite komad papira kako biste napunili lijevak i stavili je na staklenku koji stvara zamku za voćne muhe. Stavite zamku na zaraženo područje i ostavite ga preko noći. Pazite da se riješite zamke s tim bugovima u njemu.

3. Komarci

m3

Kisela ulja Citronella i lemongrass poznata su odbijajući za komarce. Koristite eteričnu svijeću za ulje ili u difuzor da biste zadržali te gadne stvari. Čak možete napraviti svoju svijeću. Drugi način korištenja: otopite neki ulje kokosovog ulja, dodajte nekoliko kapljica eteričnog ulja i dobro promiješajte, pričekajte dok se ne učvrsti, a zatim na koži. Sjeti se nikada ne stavljajte nerazrijeđeno eterično ulje na kožu.

4. Muhe

Glavna stvar koju trebate zapamtiti je da muhe mrze lavandu! Nabavite spužvu ili malu krpu i zasitite ga nerazrijeđenim eteričnim uljem lavande, stavite spužvu u malu posudu i ostavite ga nečvršćenom negdje u kući. Muhe neće vam se svidjeti, ali to je upravo ono što želite! Također možete napraviti sprej s uljem lavande dodavanjem približno 30 kapi esencijalnog ulja lavande u malu bocu s vodom. Zapamtite – izbjegavajte dodir s kožom s nerazrijeđenim eteričnim uljem.

Postoje neke druge opcije ako želite pokušati nešto drugo da biste dobili osloboditi od onih neugodnih insekata.

5. Mravi

Pomiješajte čajnu žličicu trljanja alkohola, žličicu tekućine za pranje posuđa i šalicu vode i ulijte je u malu bocu za prskanje. Tresti dok ne počne bubnjati i raspršiti područje na kojem ste pronašli tragove. Zahvaljujući alkoholu, mravi će ostati daleko.

6. Ose

Prevencija je uvijek najlakši način da se riješite grešaka. Ose su vrlo teritorijalne, tako da prave gnijezda oko vaše kuće. Da biste ih se oslobodili ako su negdje oko vaše kuće već izgradili gnijezdo, umiješajte dvije žlice tekućine za pranje posuđa i stavite u bocu za prskanje. Sprej prskajte izravno u gnijezdo. Stručnjaci kažu da ih to odmah ubija.

7. Pauci

Očigledno, pauci mrze miris ulja čajevca. Pomiješajte ½ šalicu vode, ½ šalicu octa i nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca i prskajte je u bilo koje kutove i ormare u vašem domu.

8. Grinje

Dodajte 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa u šalicu vode, dobro protresite i ulijte u bočicu za prskanje. Raspršite madrac i posteljinu kako biste spriječili grinje.

Ako ste česti putnik, možda je dobro nositi eukaliptusovo ulje u torbi. Stavite nekoliko kapi ulja na tkivo i obrišite madrac u svojoj hotelskoj sobi upravo u slučaju.

9. Smrdibube

m10

Najlakši i najsigurniji način da se riješite tih malih smrdljivih stvari je s sprejom od češnjaka. Izmiješajte 2 šalice vode s 4 žličice češnjaka.

izvor: novi.ba

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *